JADŁOSPIS
Lp. |
Dzień tygodnia |
Rodzaj posiłku |
Zestaw potraw |
Waga, objętość, ilość |
Kaloryczność |
Produkty zawierające alergeny |
1. |
15.05.2023 r. poniedziałek |
Śniadanie |
Kasza manna na mleku z musem truskawkowym Bułka zwykła Masło śmietankowe Mielonka Ogórek zielony Kiwi Herbata owocowa
|
100 g
17,5 g 4 g 10 g 10g 10 g 200 ml |
174 cal
42,5 cal 28 cal 17 cal 1,4 cal 6 cal 140 cal Suma: 408,9 cal |
Gluten Białko mleka Seler Gorczyca Sezam Soja Laktoza |
Obiad I danie |
Zupa - krem z białych warzyw |
200 ml |
144 cal |
Gluten, seler, gorczyca, soja, seler naciowy, białko mleka |
||
Obiad II danie |
Pyza z mięsem Sałata ze śmietaną Gruszka Herbata z cytryną |
150 g 75 g ½ szt. 200 ml |
315 cal 100 cal 64 cal 5 cal Suma: 628 cal |
Gluten Seler Gorczyca Białko mleka
|
||
2. |
16.05.2023 r. wtorek |
Śniadanie |
Naleśniki z dżemem Bułka szwedka Masło śmietankowe Pasztet Rzodkiewka Herbata owocowa
|
110 g 17,5 g 4 g 10 g 10 g 200 ml |
219 cal 42,5 cal 28 cal 10,5 cal 1,8 cal 140 cal Suma: 441,8 cal |
Białko mleka Gluten Sezam Seler Soja Gorczyca Laktoza |
Obiad I danie |
Zupa- jarzynowa |
200 ml |
92 cal |
Gluten, seler, gorczyca, sezam, soja, seler naciowy |
||
Obiad II danie |
Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem Jabłko Kompot malinowy |
200 g
1 szt. 200 ml
|
260 cal
50 cal 140 cal Suma: 542 cal |
Seler Gorczyca Soja Sezam Laktoza |
||
3. |
17.05.2023 r. środa |
Śniadanie |
Bułka długa Masło śmietankowe Kiełbasa szynkowa Sałata Gruszka Kawa inka na mleku Herbata owocowa
|
35 g 4 g 10 g 10 g 1 szt. 200 ml 200 ml |
82 cal 28 cal 15 cal 1,1 cal 64 cal 100 cal 140 cal Suma: 430,1 cal |
Gluten Sezam Białko mleka Seler Gorczyca Soja Laktoza |
Obiad I danie |
Zupa- ogórkowa z ryżem |
200 ml |
85 cal |
Gluten, seler, gorczyca, soja, seler naciowy, białko mleka |
||
Obiad II danie |
Bitki wołowe w sosie Kluski śląskie Buraczki Woda z melisą i pomarańczą Jabłko |
100 g 100 g 100 g 200 ml 1 szt. |
113 cal 160 cal 74 cal 5 cal 50 cal Suma: 496 cal |
Gluten Laktoza Seler Gorczyca Soja |
||
4. |
18.05.2023 r. czwartek |
Śniadanie |
Tosty z serem żółtym i szynką Keczup Papryka kolorowa Herbata owocowa Kakao na mleku
|
100 g 10 g 10 g 200 ml 100 ml |
252 cal 11,1 cal 9,3 cal 140 cal 87 cal Suma: 499,4 cal |
Gluten Gorczyca Soja Laktoza Białko mleka |
Obiad I danie |
Zupa- kapuśniak z kiszonej kapusty |
300 ml |
126 cal |
Gluten, seler, gorczyca, soja |
||
Obiad II danie |
Kotlet schabowy Ryż paraboliczny Marchew z chrzanem i jogurtem greckim Jabłko Woda z cytryną
|
70 g 50 g 100 g
½ szt. 200 ml |
261 cal 174,5 cal 58 cal
25 cal 5 cal Suma: 649,5 cal |
Gluten Seler Gorczyca Soja Laktoza
|
||
5. |
19.05.2023 r. piątek |
Śniadanie |
Płatki ryżowe na mleku z żurawiną Bułka graham Masło śmietankowe Paprykarz Jabłko Herbata owocowa
|
200 ml 35 g 4 g 10 g 1 szt. 200 ml
|
170 cal 85 cal 28 g 15,7 cal 50 cal 140 cal Suma: 438,3 cal |
Gluten Białko mleka Seler Gorczyca Soja Laktoza Jajko |
Obiad I danie |
Zupa- pieczarkowa |
300 ml |
84 cal |
Gluten, seler, gorczyca, sezam, soja, seler naciowy, |
||
Obiad II danie |
Ryba z serem Ziemniaki Kiszona kapusta Mandarynka Woda z miętą i cytryną
|
100 g 160 g 100 g 1 szt. 200 ml |
81 cal 133 cal 130 cal 30 cal 5 cal Suma: 552 cal |
Seler Gorczyca Gluten Soja Białko mleka Ryba |
Sporządziła: Dorota Wawryszuk
Główna kucharka: Magdalena Stasiuk
Zatwierdziła: dyrektor Małgorzata Adach
21-542 Leśna Podlaska
ul. Bialska 25 Leśna Podlaska