Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis

Jadłospis

  

 

 

 

 

JADŁOSPIS       

 

 

                                                                                                                                    

Lp.

Dzień tygodnia

Rodzaj posiłku

Zestaw potraw

Waga, objętość, ilość

Produkty zawierające alergeny

1.

03.10.2022 r. poniedziałek

Śniadanie

Naleśniki z dżemem

Bułka szwedka

Masło roślinne,

Pasztet drobiowy

Pomidor/śliwka

Herbata

Kakao na mleku

100 g

35 g

6 g

10 g

 

200 ml

200 ml

Mąka pszenna, jajko mleko, seler, gorczyca, sezam

Obiad I danie

Zupa – ogórkowa

300 ml

Mąka pszenna, pieprz ziołowy, seler, gorczyca

Obiad II danie

Pyzy z mięsem z okrasą

Sałata lodowa z sosem winegret

śliwka

herbata z cytryną

300 g

100 g

 

1 szt.

200 ml

Mąka pszenna, pieprz ziołowy, seler, gorczyca

2.

04.10.2022 r.

 wtorek

Śniadanie

Płatki muszli czekoladowe na mleku

Chleb z ziarnkami

Masło śmietankowe

Pieczeń rzymska

Ogórek kiszony/ananas

Herbata owocowa

200 ml

 

35 g

6 g

10 g

10 g

200 ml

Mleko, mąka pszenna, sezam, seler, pieprz ziołowy, gorczyca

Obiad I danie

Zupa-  koperkowa z ryżem

250/300 g ml

Seler, mąka pszenna, śmietana, pieprz, ziołowy, seler, gorczyca

Obiad II danie

Pulpety w sosie pomidorowym

ziemniaki z koprem

ogórek konserwowy

Banan

Kompot śliwkowy

100 g

160 g

100 g

1 szt.

200 ml

Seler, gorczyca, pieprz ziołowy, jako, sezam

3.

05.10.2022 r.

środa

Śniadanie

Tosty z serem mozzarella i szynką

Keczup

Banan

Bułka graham

Masło roślinne

Dżem

Kawa inka na mleku

Herbata

100 g

 

 

 

35 g

6 g

 

200 ml

200 ml

Mąka pszenna, sezam, orzechy, mleko, seler, gorczyca, sezam

Obiad I danie

Zupa- dyniowa z ziarnkami słonecznika

300 ml

Śmietana, seler,  gorczyca, pieprz ziołowy, sezam,

Obiad II danie

Bitki z wołowiny w sosie

Kasza gryczana

Buraczki

jabłko

Kompot owocowy

300 g

160 g

100 g

1 szt.

200 ml

Seler, gorczyca, sezam, mąka

4.

06.10.2022 r.

czwartek

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku z rodzynkami

Bułka szwedka

Masło roślinne

Szynka gotowana sałata/nektarynka

Herbata owocowa

200 ml

 

35 g

6 g

10 g

10g

200 ml

mąka pszenna, orzechy, sezam, mleko, gorczyca, pieprz ziołowy

Obiad I danie

Zupa- pomidorowa z ziemniakami

300 ml

Mąka pszenna, pieprz ziołowy, seler, gorczyca,

Obiad II danie

Naleśniki z serem i musem truskawkowym

Mieszanka studencka

Woda z cytryną

300 g

 

40 g

200 ml

Mąka pszenna, mleko, ser, śmietana, orzechy, jajko

5.

07.10.2022 r.

piątek

Śniadanie

Chleb kanapkowy

Masło śmietankowe

Pasta jajeczna/ser żółty

Papryka konserwowa/banan

Kakao na mleku

Herbata z cytryną

35 g

6 g

100 g

10 g

200 ml

200 ml

Mąka pszenna, mleko, sezam, ryba, jako

 

Obiad I danie

Zupa- porowa z grzankami

300 ml

seler, gorczyca, śmietana

Obiad II danie

Paluszki rybne pieczone

Ziemniaki z koprem

Surówka porowa z marchewką z jogurtem greckim

Śliwka

Woda z cytryną i miętą

100 g

160 g

100 g

 

1 szt

200 ml

Ryba i produkty pochodne, jogurt, seler, mleko, jajko

 

Sporządziła: Dorota Wawryszuk

Główna kucharka: Magdalena Stasiuk

Zatwierdziła: dyrektor Małgorzata Adach

 

 

   

Data dodania: 2021-10-01 08:19:18
Data edycji: 2022-10-03 06:18:46
Ilość wyświetleń: 1217

Nasi Partnerzy

godło Polski - link do strony głównej
Szkoła podstawowa
im. Stanisława Staszica

21-542 Leśna Podlaska

ul. Bialska 25 Leśna Podlaska

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej